WordPress sitelerde tema seçerken dikkat edilmesi gerekenler, WordPress alt yapısını kullanarak yeni site açacak veya tema değiştirecek kişilerin aklında büyük bir soru işareti olarak barınır. “Tema seçerken nelere dikkat edilmeli?”, “Hangi analizler yapılmalı?” ve daha bir çok ayrıntıyı yazımızda bulabilirsiniz.
WordPress Sitelerde Tema Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler
1- İhtiyaca Uygun Tema Seçimi
Tema seçerken dikkat edilmesi gerekenlerin başında ihtiyaca uygun tema seçimi gelir. Tema seçimi yaparken gerekli ihtiyaçlar belirlenip, ihtiyaca uygun tema aranmalıdır. Tema seçimi yapılırken tema içinde bulunan ancak hiçbir zaman kullanmayacağınız özelliklerin olmamasına dikkat ediniz. Kullanılmayacak özellikler sitenize yarar sağlamaktan çok zarara sokacaktır.
2- Mobil Uyumlu Tema
Tema seçerken dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli nokta ise seçilen temanın mobil uyumlu olup olmadığıdır. Satın alma işlemi gerçekleşmeden seçilen temanın mobil uyumlu olup olmadığını anlamak için, tema için yayınlanan “Live Preview” ya da diğer bir adıyla demo sayfasını Google Mobil Uyumluluk Testi aracı ile test edebilirsiniz.
3- Tema Performansını Test Edin
Seçilecek temanın performansı da çok önemlidir. Sitelerde yaşanan performans düşüklüğü genelde temalardan kaynaklanır. Seçilecek tema satın alınmadan performansını ölçmenin yolu yine bir önceki maddedeki gibi demo sayfasını analiz etmektir. Demo sayfaları genelde maksimum optimize yapılmış sayfalardır. Bu nedenle demo sayfalarını inceleyerek tema performansı hakkında bilgi edinebilirsiniz. Tema demo sayfalarını Google PageSpeed Insight, Pingdom Tools veya GTMetrix analiz araçlarını kullanarak tema performansınızı test edebilirsiniz.
4- AMP Uyumlu Tema
Seçtiğiniz temanın AMP desteğinin olup olmadığını araştırmalı, mümkünse AMP desteği olan temaları tercih etmelisiniz. Türkiye’de %95 kullanım oranı ile en çok kullanılan arama motoru olan Google, mobil aramalarda AMP desteği olan sitelere öncelik vereceğini açıkladı. Bu nedenle temanızın AMP desteğinin olması büyük önem teşkil ediyor.
5- W3 Standartlarına Uyumlu Tema
Seçilen temanın tüm dünyada kabul edilen W3 (World Wide Web) kurallarına uygun olarak tasarlanıp tasarlanmadığı kontrol edilmelidir. Temanın W3 standartlarına göre tasarlanıp tasarlanmadığını W3 Validator ile analiz edebilirsiniz. Gerekli düzenlemeleri analiz sonucunda madde madde görebilirsiniz.
6- Sade Tasarım ve Gözü Yormayan Renkte Tema
Belkide kullanıcı gözünde en önemli kısım sade tasarımlı ve gözü yormayan renkte kullanılan temalardır. Tema seçimi yaparken mümkün olduğunda sade, gözü yormayan renkler ve yerleşimde temalar seçilmelidir.