WordPress bakım modu sayfası otomatik ve özelleştirilebilir bir yapıya sahiptir. Güncelleme yaptıktan sonra veya güncelleme zamanı ziyaretçilere geçici olarak sunulan sayfadır. Bu tür sayfalar eklentilerle veya özel kodlamalarla yapılıyor. Bakım modu sadece baştan siteyi düzenlemek değildir. Herhangi bir sorunu düzeltmek veya eklentileri, temanı, çekirdeği değiştirmeden kaynaklanabilir. Aynı zamanda kırık bağlantıların düzenlenmesinde, dosyaların güncellemesinde de web siteler bakım moduna alınıyor.
WordPress Bakım Modu
WordPress bakım modu çekirdek üzerine inşa edilmiştir. Eğer herhangi bir güncelleştirme yapacaksanız özel bir sayfa oluşturabilir veya her zamanki sayfanı da kullanabilirsiniz. Örneğin aşağıdaki görsel gibi. Güncelleme ve kurulum işleme sırasında bazı arka plan işlerinde süreler uzanabiliyor. Bu yüzden bakım moduna her zaman geçiş yapılıyor. WordPress kullanıcıları wp_maintenance() fonksiyonu ve geçici kendi özel sayfalarını oluşturabilirler. Bakım modu açıldığında otomatik olarak .maintenance dosyası oluşturulur. Güncellemek tamamlandık da .maintenance otomatik olarak kaldırılır ve siteniz otomatik olarak anasayfaya yönlendirilir. Varsayılan olarak, WordPress bakım modunda 503 http durum kodunu görebilirsiniz. Bu temelde sayfadaki Google alt yapısını kullandığınız için bir şeyler ters gitti gibi hata gösterecektir. Aynı zamanda tekrar kontrol ettiğinizde sorunları size e-posta adresinize gönderecek ve düzeltmenize yardımcı olmak için oluşturdukları makalelere yönlendirecektir. Sitenizin geçici kapalı olduğu web sitenizin sıralamasına etki etmeyecek şekilde ayarlanmıştır. SEO sabit bir şekilde kalacak ve bakım modu kapatıldığından sonra sıralamanız tekrar düzenli olarak devam etmeye başlayacaktır.
Bakım Modunu Manuel Olarak Kaldırma
WordPress siteniz bakım modunda kaldıysa veya sitenize giriş yapamıyorsanız o zaman FTP üzerinden bakım modunu kaldırabilirsiniz. İlk adım FTP üzerinden sitenizin barındırma hizmetine erişim sağlamanızdır. Daha sonra sitenizin klasörüne gelip (eğer birden fazla site içeriyorsa) veya tek bir siteniz varsa HTML klasörüne gelin. Ardından site dosyalarınızı göreceksiniz. Aynı zamanda burada yeni oluşturulmuş .maintenance dosyasınıda göreceksiniz. Gördüğünüz andan itibaren .maintenance dosyasını kaldırdığınızda siteniz bakım modundan çıkmış olacaktır. Tarayıcınızda sitenizi yeniledik de siteniz normal hale geri gelecektir. Eğer dış tarayıcılarda mod kapanmış olarak görünüyorsa ve sizin tarayınız hala bakım modunda gösteriyorsa ön belleğini temizleyin.