Multi-Kullanıcı Nedir? Faydaları Ve Zararları Nelerdir?

Multi-Kullanıcı Nedir? Faydaları Ve Zararları Nelerdir?

Bir iş yeri veya büyük projeleri yönetmek zor olduğundan dolayı çift kullanıcı veya çoklu kullanıcı her zaman daha iyidir. Bu konumuzda çok kullanıcılı sitelerde nasıl güvenlik sağlayabileceğinizi ve sitenizi, veritabanınızı nasıl çok kullanıcı yapacağınızı anlatacağız.

Çok Kullanıcı Ortamlarda Faydaları

Farklı kullanıcı seviyeleri ile yazılım erişme yeteneği kaynaklanan iki önemli yararı vardır.

  • Daha Güvenli
  • Kullanıcı Kolaylığı

Yalnızca bir kullanıcı barındırma hesabına sahip düzeyde olunca işler çok farklı oluyor. Her kullanıcı için farklı bir hesap kontrolünü ele alabilirsiniz. Mesela, bir kullanıcınızı moderatör olarak diğerinin yönetici olarak ekleyebilirsiniz. Kullanıcılarınıza ve yöneticilerinize kullanım kolaylığı sağlayabilirsiniz. Eğer çevrimiçi pazarlama alanında büyük şirket iseniz o zaman e-ticaret güvenliğinizi de kontrol etmeniz gerekiyor. Ödeme sisteminizi geliştirerek kullanıcılarınıza kolaylık getirmeniz gerekiyor. Kullanıcılarınız için fatura sistemini getirmeniz gerekiyor.

Hosting Ve WordPress Hesaplar

Yönetilen WordPress hostingi iki ayrı ve farklı yazılım sistemleri altında çalışıyor. Hosting için multi-kullanıcı her zaman daha iyidir. Çünkü, hosting sorunlarını sadece 1 kişi karşısını almak her zaman zor oluyor. Hosting durumlarını çözmek için bir ekip veya 2 kişi olmanız çok avantajlıdır. WordPress için ise editör, yazar, moderatör ve yönetici olarak kullanıcılarınızı belirleyebilirsiniz.

Şirketler İçin Multi-Kullanıcı Özelliği

Eğer şirketiniz varsa sahibi belirlenmiş bir şirket yöneticisi olmalıdır. Şirketinizde çok fazla kişi çalıştığından dolayı kontrolü de zor oluyor. Böylece ana iş ortağı veya COO olarak güvenilen bir yöneticiniz varsa onlar sizin için işinizi yönetebilmek üzere onları şirket yöneticileri yapabilirsiniz. Sizin muhasebeci veya CFO tüm faturaları ve başka bir şey erişmek için fatura kullanıcı olarak ayarlanabilir Eğer bir ana geliştirici veya CTO varsa bunları şirket geliştiricileri yapabilirsiniz. Bu şahısları şirket bilgileri veya faturalar hakkında endişe gerek kalmadan tüm siteleri yönetmek için görev verebilirsiniz.

WordPress Kullanıcı Rolleri kullanma

Eğer WordPress’i yerleşik roller ile tandem çok kullanıcılı özelliğini kullanırsanız büyük ölçüde güvenlik riskini azaltabilirsiniz. Yine yukarıdaki genel danışma WordPress için de geçerlidir. Varsayılan olarak WordPress aşağıdaki rolleri bulunur:

  • Yönetici
  • Editör
  • Yazar
  • Abone

Özetle: Yöneticiler her şeyi yapabilir. Yazarlar sadece kendi gönderilerini yönetebilir iken , Editörler tüm gönderileri yönetebilir. Aboneler ise kullanıcı anlamını vermektedir. Yani sadece kendi hesaplarını yönetebilirler.



Yorum Yap
0 Yorum yapan