Google Web Araçları Ne İşe Yarıyor?

Google Web Araçları Ne İşe Yarıyor?

Site analizlerinde yönetimin işini kolaylaştıran tam adıyla Google Web Araçları bizlere sunulan güzel bir imkandır. Sizlere alt başlıklar halinde Google Web Araçları’nın işlevlerini açıklayacağım.

Yazar İstatiksel Durum

Bu özellik şu anda beta aşamada olduğu için yaygın kullanımı söz konusu değildir. Web sayfalarından çok şahsi yazılarda başvurulması gereken bu web aracına ulaşmak da oldukça kolaydır.

Oturum açılarak gmail hesabının aktif hale getirilmesi daha sonra ise Google Web Araçlarından labs’e tıklayarak yazar istatistikleri bölümünden görüntülenme ve tıklanma oranlarını karşılaştırarak içeriklerinizin sayısız okurla buluşmasına kolaylık sağlayabilirsiniz.

Mobil Kullanımı Kolaylaştırma

Mobil kullanım hakkında bilgi vererek, AMP(Accelerated Mobile Pages) adıyla bilinen mobil kullanım hızını iyileştirmeyi amaçlayan teknolojinin hatalarını size belirtir ve aynı zamanda bu hataları düzeltmenize de yardımcı olarak size kaliteli mobil site gezinimleri sunar.

Tarama Hızı Ayarlama İmkanı

Google istediğiniz site hızını ayarlamanıza yardımcı olmak için google web araçlarını kullanmanıza imkân tanımıştır. Google Web Yöneticisi Araçları’nın sağ üst köşesindeki ayarlar ikonundan site ayarları kısmına girerek Google için maksimun tarama hızınızı düşük veya yüksek olacak şekilde kısıtlayabilirsiniz.

Site Bağlantı Sıralaması

Site bağlantıları, kullanıcı adı ve marka aramalarında belirmekte olan ana sitenizin altına google tarafından eklenen bağlantılardır. Bu bağlantılar kontrol edilememekle beraber Google’ın algoritması site bağlantılarını her zaman doğru bir şekilde oluşturmaz. Arama görüntüleri bölümüne girerek site bağlantılarına tıklayarak size ait olan ve görünmesini istemediğiniz site bağlantınızı kaldırabilirsiniz.

HTML Gelişimlerini Tanımlama

Google sitenizin optimize edilme sürecinde sizin önem vermeniz gereken SEO özelliklerini belirlemiştir ve bu duruma ”HTML Gelişimleri” adını vermiştir. Uzun, kısa başlık etiketleri, eksik ve bilgi katkısı olmayan, meta tanımlı ve dizinlenemeyen başlıklar hakkında size bilgilendirme yaparak sizi yapmanız gerekene yönlendirir. Arama görünümüne giderek HTML Gelişimleri başlığından sitenizdeki problemin ayrıntılı olarak sebebini öğrenebilirsiniz.

Sürekli Dizinleme Kontrolü

SEO ve web yöneticilerinin devamlı kontrol altında tutması gereken dizinleme işlemi aksatıldığı zaman sayfanın arama sonuçlarındaki sıralamanızı olumsuz etkileyebilir. Dizin durumu bölümünden, Google dizinine girerek dizin durumunu takip edebilirsiniz.



Yorum Yap
0 Yorum yapan