Kullancı Odaklı İçerik Nasıl Yazılır?

Kullancı Odaklı İçerik Nasıl Yazılır?

Günümüz dijital dünyasında bilgiye ulaşmak fazlasıyla önem arz ediyor. Hızın ön plana çıktığı günümüzde, zaman da fazlasıyla değerleniyor. Zamanın değerli, hızın önemli olduğu bu zamanda kullanıcıların aradıkları içeriklere ulaşmaları, üstelik doğru içeriklere ulaşmaları çok önemli. Bu noktada; Kullancı Odaklı İçerik Nasıl Yazılır? sorusu akıllara geliyor.

İlk aşama; analiz. Bir kullanıcıya yönelik bir içerik hazırlanacaksa hazırlık aşamasında kullanıcının ne istediği iyi analiz edilmeli. Kullanıcının, içerik sağlayıcıdan neler istediğini açıkça ortaya koyması önemlidir. İçerik sağlayıcının ise gerek sorularla, gerekse örneklerle istenileni doğru olarak anlaması yapılan işte revizleri minimuma indirecektir. Analiz aşaması tarafların iş stresi konusunda da faydalı olacaktır.

İkinci aşama ise; içerik hakkında araştırma evresi. Araştırma evresi, istenileni vermesi açısından önemli. Özellikle güncel bir konu hakkında yazılıyorsa, yazının gelişen dünyanın gerisinde kalmaması adına araştırma evresi büyük bir ciddiyetle yapılmalı. Sağlam, güvenilir kaynaklardan, güncel bilgilerle yazılan bir yazı bekleneni kullanıcıya verecektir.

Üçüncü aşama ise; araştırmanın analizi ve yazıya dökümü. Araştırmanın belli bir elekten geçirildikten sonra yazıya dökümü önemli. Salt bilgiyi yazıya dökmek kullancıya istenileni vermeyecektir. Belli bir analizden geçtikten sonra yazıya dökülmesi kullanıcı sıkmayacaktır. İçerikte çok fazla teknik ifadelere de yer vermemek yerinde olacaktır. Böylelikle her kesime hitap eden bir içerik olacaktır.

Son aşama ise sunum. Bunca aşamadan geçip sunum aşamasında çakılmak da muhtemeldir. İçeriğin başlığını doğru seçmek fazlasıyla önemlidir. Başlık, içeriği yansıtan bir cümle olması gerektiği gibi seo olarak da trafik alacak bir seçim olmalı. Özellikle dijital ortamda yayınlanacak içerikler kullanıcının istediğini vermesi yanında trafik alması da önemlidir. Günümüz dijital ortamının başlıca hedefi, içeriklerin fazlasıyla trafik alması. Trafik demek reklam ve işbirliği olanaklarının çeşitlenmesi demektir.

Kullancı Odaklı İçerik Nasıl Yazılır?

Bu konuda değindiğimiz bu içerikte, aşama aşama nelere dikkat edilmesine değindik. Bu aşamaların en önemlisi analiz evresi olup kullanıcının ne istediğini iyi anlamak sonuç açısından büyük önem arz etmektir. Ne istendiği anlaşılmadan yapılan araştırma ve hazırlanan içerik boşuna emek harcamaktan başka bir şey getirmeyecektir. Amacın ne olduğunun anlaşılır olan içerikler her iki tarafı da mutlu eden içerikler olacaktır.



Yorum Yap
0 Yorum yapan