SEO nun açılımı “Search Engine Optimization” yani “Arama Motoru Optimizasyonu” anlamına gelmektedir. SEO (arama motoru optimizasyonu) web sitelerini Google , Yandex , Bing ve bunlar gibi arama motorlarının kendilerince koydukları kriterlere uygun hale getirmeye yönelik yapılan çalışmalar bütünüdür. SEO Nedir? sorusunun cevabını bu şekilde belirtmiş olduk. Yapılan bu çalışmalar sayesinde arama motorlarında belirlenen anahtar kelimelerle ilk sırada yer almayı ve ziyaretçi sayısını arttırabilmektedir.
Her ülkede farklı arama motorları kullanılıyor. Bizim ülkemizde de en çok kullanılan arama motoru Google olduğundan dolayı yapılan bütün optimizasyonlar Google arama motorunun belirlediği kriterlere uygun bir şekilde yapılmaktadır. Bu şekilde SEO nasıl yapılır sorusunun cevabını da öğrenmiş oldunuz.
SEO Geliştirmek Faydalı Mıdır ?
Kesinlikle evet. Ticari olsun yada olmasın kişisel olsa bile web site kurup içerik paylaşmanın amacı diğer internet kulanıcı kitlelerine ulaşmaktır ve en önemlisi paylaştığımız bu içeriklerden faydalanmalarını sağlamaktır. Paylaşılan içeriklerin doğal olarak olabildiğince fazla kitleye ulaşmasını isteriz. Bunu başarmanın yolu da arama motorlarının en üst sırasında yer almakta yatıyor. Bahsettiğimiz gibi bunun mümkün olması için de SEO çalışması yapmamız gerekiyor. Yazılım bu konuda çok önemlidir. SEO çalışması yaparken de düzenlemeler gerekebiliyor.
Birbu Dijital Reklam Ajansı gibi ajanslar da SEO çalışması yapılması çok önemlidir. Birçok kitleye ulaşılması gereken SEO içerikli makaleler gibi çoğu önemli bilgiler ve içerikler mevcuttur.
Seo Çalışması Yapmanın Faydaları
SEO çalışması yapmak bir ayrıcalıktır evet fakat , artık birçok firma SEO çalışması yapıyor . Bu kısımda önemli olan şey hangi SEO çeşidi kullandığınızdır. SEO çeşitleri çok fazla , fakat amaçlanan hedef kitlesi doğrultusunda size uygun olanı kullanırsanız bu sizin için bir ayrıcalık olacaktır .
Makalelerde SEO çalışması yapmanın en büyük avantajı, doğru bilgi ve zenginlik açısından dolu olmasıdır. SEO içerikli makalelerde uygulanan ve dikkat edilmesi gereken teknikler arasında en önemlisi başlık konusudur. Başlık en fazla 66 karakter içermeli, en az 3 kelimeden oluşmalı. Bu durum arama motorlarında en yukarıda olma olasılığını yükseltiyor.