Ön Sayfa
WordPress 404 Hatası Varsayılan olarak, blogunuzun ön sayfası en son yayınlarınızı gösterecek şekilde yapılandırılmıştır. Eğer hiç içerik yoksa blogunuzun ön sayfasında 404 Bulunamadı – Hatası gösterecektir. Yeni bir blog yazısı yayınlamadan önce blogunuzda bulunan varsayılan “Merhaba Dünya” mesajını silerseniz bu hata mesajını alırsınız .
404 Sayfaları Neden Kaynaklanıyor?
404 sayfaları eğer önceden göstermiş olduğunuz bağlantı linki kırılmışsa bu yüzden oluşuyor. Engellemek için bir eklenti veya uzun bir süre incelemeniz gerekiyor. 404 sayfalarını kendinizde özelleştirebilirsiniz. Mesela, herhangi bir web sitesinde kırık link gördüğünüzde neden farklı olduğunu düzenlendiğinden görebilirsiniz. Düzenlemek için Temanızın 404.php dosyasını açın ve orada ki yazıları göreceksiniz. Türkçeleştirerek daha iyi bir hale getirebilirsiniz. Aynı zamanda güzel bir görsel oluşturursanız ve eklerseniz çok daha güzel olacaktır.
404 Sayfalarının SEO’ya Etkisi Var Mı?
WordPress 404 sayfalarına özel bir blog oluşturdu. Bu blogu inceleyerek hatanızı görebilirsiniz. 404 sayfalarının SEO’ya etkiside büyüktür. Çünkü, Google ve diğer arama motorları her zaman bu detayları aradan kaldırmanız için size birkaç bildirim gönderecektir. Eğer profesyonel şekilde WordPress 404 sayfalarınızdan kurtulmak istiyorsanız o zaman bir ajansla görüşmeniz gerekiyor.
Basitçe söylemek gerekirse, ön sayfanızda hiçbir şey görüntülenecek bir şey olmadığı için bu hata iletisini aldınız.
Bunu düzeltmenin iki yolu var
- Yeni bir blog yazısı yayınlayın!
Bir yazı yazmak için Yazılar -> Yeni Ekle’ye gidin ve yeni bir blog girişi yayınlayın . Yeni yayınınız blogunuzun ön sayfasına eklenecek ve hata mesajının yerini alacaktır. - Ön sayfanızı değiştirin.
Ayrıca, blogunuzu , en yeni blog yayınlarınız değil statik bir ön sayfa görüntüleyecekşekilde yapılandırabilirsiniz .
Permalink Sayfasını Gönder
Geçerli tarihe sahip bir yayın yayınlarsanız, 404 hata iletisiyle karşılaşabilirsiniz, ancak postayı düzenleyin ve tarihi değiştirin.
Mesajlarınızın her birinin URL’si, yayınınızı yayınladığınız tarihi içerir. Yayın tarihini daha önce yayınladıktan sonra değiştirirseniz orijinal URL artık çalışmayacak (orijinal tarihi içerdiğinden).
“Son Yazılar” listesindeki bağlantı da tarih değişikliği yüzünden yanlış olacak. Yazılar -> Tüm Yazılar ve yayını bulacaksınız. Yine de yayını bulamazsan, düzenlenen tarihin gelecekte olması olasıdır.