35 Optimizasyon (2021 Komple SEO Kılavuzu)

35 Optimizasyon (2021 Komple SEO Kılavuzu)

WordPress SEO Eğitimi: 35 Optimizasyon (2021 Komple SEO Kılavuzu)

İnternette forumları, web siteleri incelerken SEO hakkında farklı farklı yorumlarla karşılaşabiliyoruz. Bazıları SEO’nun sadece SEO eklentileri kullanarak eklentide verilenlerin yapılması ile biliyor. “Her şey yeşil renk ve tamamdır” bilgisi tamamen yanlıştır.
Bu makalemizde tüm SEO optimizasyonlarını içeren bir SEO Kılavuzu oluşturduk. Kılavuzumuza göz atarak sıralamanızı ve SEO puanınızı yükseltebilirsiniz.

Kılavuzun Dahilindeki Optimizasyonlar:

1.Yoast Yapılandırma

1.1 Yoast SEO Ayalarını Yapılandırma
1.2 Yoast İle Web Yöneticisi Araçları Doğrulama
1.3 Yoast SEO ile Geliştirilmiş XML Haritası Oluşturma
1.4 Tarama Hataları
1.5 SEO Başlığı Nasıl Oluşturulmalıdır?
1.6 Noindex Nedir?
1.7 Sosyal Medya Meta Veri Kullanımı
1.8 Yoast SEO Premium Almaya Değer mi?

2.Kelime Araştırma

2.1 Google Otomatik Tamamlama Nedir?
2.2 Moz İle Anahtar Kelime Belirleme
2.3 Uzun Makaleler İçin Anahtar Kelime Nasıl Seçilir?
2.4 Birden Fazla Anahtar Kelime Kullanmak SEO’ya Etki Eder Mi?
2.5 Mozbar ile Arama Sonuçlarını Görüntüleme

3.İçerik Optimizasyonu

3.1 Sayfalarınızı Nasıl Mükemmel Şekilde Optimize Edersiniz?
3.2 Cornerstone İçerik Nedir?
3.3 Pasaj Karakter Sınırları
3.4 Zengin Snippet Nedir?
3.5 Zengin Snippet Kullanacak Olanlara Talimatlar
3.6 Başlık Oluşturma
3.7 Meta Açıklama Nasıl Oluşturulur?

4. Resim Optimizasyonu

4.1 Resim Optimizasyonu Nasıl Yapılır?
4.2 Görsel Alt Metin Nedir?

5 Bağlantılar

5.1 İç Bağlantılar
5.2 Dış Bağlantılar
5.3 Çapa Metin Nedir?
5.4 Ortak Bağlantılar Nedir?

1.Yoast Yapılandırma

Yoast SEO eklentisi en iyi ve en kullanışlı eklentilerden biridir. Her bir eklenti gibi Yoast SEO’nun da gereksiz özellikleri bulunuyor. Yoast Yapılandırma bölümünde yapacaklarımız sadece 4 adımdan ibarettir.

  • Yoast Ayalarını Yapılandırma
  • Web Yönetici Araçlarını Doğrulama
  • Yüksek Kelime Sayısı Olan Makalelere Anahtar Kelime Belirleme
  • İçerik Optimizasyonu

1.1 Yoast SEO Ayalarını Yapılandırma

Yoast SEO eklentisinde bize gerekli olmayan ve SEO’ya etki göstermeyen bazı özellikler bulunuyor. Bu özellikler sadece 1 veya 2 puan SEO puanınıza etki edebilir. Ancak bu ayarları aktif ederken sitenizin görüntüsünü ve özelliklerden geri kalabilirsiniz. Bu yüzden aşağıda belirtmiş olduğumuz ayarları kapatmanız tavsiye ediliyor.
Öncelikle ayarları kapatman için Başlangıç bölümünden Yoast SEO üzerine gelin. Ardından Yoast SEO
–> Genel–> Özellikler bölümüne gelin. Aşağıda bulunan özellikleri devre dışı bırakın.
Readability analysis – Cümlelerin çok kısa ve uzun olup olmadığını tespit eder.
Text Link Counter – Her bir sayfada kaç tane iç bağlantı olduğunu gösterir.
Ryte Integration – Web sitesinin arama motorlarında endeksli olup olmadığını tespit eder
Admin Bar Menu – Açılıp kapanan WordPress Admin Menüsü

Peki Bunları Neden Kapatıyoruz?

Üsttekiler sitenizin performansını aşırı zorlar ve çoğu gereksiz özellik. Aralarında sadece Ryte Integration özelliğini açabilirsiniz. Diğerlerini kapatırsanız daha iyi sonuçlar alacaksınız.

1.2 Yoast İle Web Yöneticisi Araçları Doğrulama

Öncelikle yapmanız gereken Google Search Console kayıt olmaktır. Ardından size birkaç seçenek sunacaktır. En hızlısı HTML Etiketi kullanarak doğrulamadır. Eğer yapamıyorsanız o zaman FTP ile size gönderilen dosyayı public_html alanına yüklemeniz yeterli olacaktır.
Eğer Yoast SEO ile doğrulayacaksanız o zaman HTML Etiketi ile doğrulama seçeneğini seçmelisiniz. Search Console tarafından verilen kodu kopyalayın. Ardından Başlangıç bölümünden Yoast SEO eklentisinin üzerine gelin. Bölümlerin arasında Webmaster tools seçeneğini göreceksiniz. Aşağıda ise Google Verification Code seçeneğini gördükten sonra kodunuzu yapıştırın ve değişikleri kaydet butonuna tıklayın.

1.3 Yoast SEO ile Geliştirilmiş XML Haritası Oluşturma

Eğer yeni sürüm Yoast SEO eklentisinin kullanıyorsanız o zaman sizde Yoast SEO eklentisi otomatik olarak oluşturmuştur demektir. Yani 6.x sürümü üzerinde otomatik olarak oluşturuyor. Eski sürümler için ise Yoast SEO eklentisinin üzerine gelin ve XML Sitemaps bölümüne geçiş yapın.
Ardından XML Site Map butonuna tıklayın. Karşınıza alan adınız örneğin https://birbu.com/ bu şekilde çıkacaktır. Burada size site haritanızın nereye yerleştirilmesini istediğinizi soruyor. Varsayılan olarak bu şekilde yapmanız tavsiye edilir. https://birbu.com/sitemap.xml

1.4 Tarama Hataları

Tarama hataları genellikle sayfa silme ve kalıcı bağlantı değiştirirken oluşan sorunlardır. Her iki hatada da kırık bağlantılar veya kırık sayfalar oluşuyor. Bu yüzden tarama hatası beliriyor. Öncelikle yapmanız gereken Yoast SEO Kimlik doğrulaması yapmaktır. Bunun için Yoast SEO ayarlarına gelin ve “Get Google Authorization Code” butonuna tıklayın ve Google kodunuzu alın. Ardından aşağıda verilen yere kodu yapıştırın ve Authenticate butonuna tıklayın.
Doğruladıktan sonra Desktop (Masaüstü), Smartphone (Akıllı Telefon) , Feature Phone (İnternete bağlanan herhangi bir telefon) ve Settings (Ayarlar) bölümü çıkacaktır. Aşağıda ise bölüm-bölüm olarak sorunlarınızı gösterecektir.

1.5 SEO Başlığı Nasıl Oluşturulmalıdır?

SEO başlıkları genellikle ne çok ne de az karakter içermelidir. Öncelikle yapmanız gerekenler aşağıda belirtilmiştir:

  • Öncelikli Olarak Anahtar Kelime Başlıkta Kullanılmalıdır
  • Anahtar Kelime Başlıkta Ön Planda Olmalıdır
  • Eğer Başlık Küçükse O Zaman Sonuna Sitenizi Ekleyin: örneğin, 2019 SEO Taktikleri – Birbu Dijital Reklam Ajansı

Meta Açıklama İle Bağlı Olmalıdır. Örnek: İdeal Yoast SEO Ayarları (2021, Versiyon 7.9) bu başlık olarsa Meta Açıklama: Yeni başlayanlar için İdeal Yoast SEO Ayarları (2021, Versiyon 7.9) bu şekilde olmalıdır. Anahtar kelime olarak Yoast SEO kullandıysanız onun yerine Yoast SEO Ayarları veya İdeal Yoast SEO Ayarları kelimesini kullanabilirsiniz.
Yani burada doğru başlığı seçmek bize anahtar kelime zenginliği sunuyor. Her zaman farklı anahtar kelimeleri kullanarak daha da iyi sonuç almamıza olanak sağlıyor.

1.6 Noindex Nedir?

Genellikle arama motorları (etiketleri, posta formatlarını, yazar arşivlerini, tarihi arşivleri) gösteren içerikleri beğenmiyor. Bu yüzden Yoast SEO size bu konuda yardımcı seçeneklerini sunuyor. Başlangıç menüsünden Yoast SEO’nun üzerine gelin. Arama Görünümü ve Archives yani Arşivler bölümüne gelin.
Karşınıza Author Archives (Yazar Arşivleri) ve Date Archives (Tarihi Arşivler) ayarları gelecektir. İkisini de kapatın. Bu şekilde artık noindex hatasını almayacaksınız.

1.7 Sosyal Medya Meta Veri Kullanımı

Facebook / Twitter veya herhangi bir sosyal medya hesabı sahibi iseniz sitenizi sosyal medya üzerinden iyileştirebilirsiniz. En yaygın ve en aktif kullanıcıya sahip Facebook ve Twitter platformlarda yayınladığınız sayfaları, içerikleri ve ürünlerinizi kolaylıkla paylaşabilirsiniz.
Aynı zamanda şirket sahibi iseniz Yoast SEO eklentisi ile şirketinizin Facebook ve diğer sosyal medya hesaplarında otomatik paylaşım yapmasına olanak sağlayabilirsiniz. Bunun için Başlangıç menüsünden Yoast SEO eklentisinin üzerine gelin ve Sosyal bölümünü seçin. Hesaplarınızdan Facebook’un üzerine gelin.
Ardından karşınıza Add Open Graph meta daha seçeneği çıkacaktır. Eğer bu açarsanız o zaman yazılarınızı otomatik olarak belirtmiş olduğunuz sosyal medya hesabı üzerinden paylaşır. Açılıp açılmadığını ise anahtar kelime belirlerken 3 birleşik nokta işareti olan simge göreceksiniz. Eğer oraya tıklarsanız kendiniz düzenleyebilir ve girmiş olduğunuz etiketleri kullanarak kendisi paylaşım yapacaktır.

1.8 Yoast SEO Premium Almaya Değer mi?

Aslına bakacak olursak günümüzün dolar kurumu ile 89$ çok uçuk bir fiyat. Yoast SEO ücretsiz eklentisi ile Premium eklentisi arasından aslında dağlar kadar bir fark yok. Sadece Yönlendirme, Çoklu Anahtar Kelime, İç Bağlantı, Insights (Sayfadaki ön plana çıkan kelimeler) ve Sosyal Önizleme seçeneklerini taşıyor. Bu da o kadar büyük bir fark değil.
Çoklu anahtar kelimenin her ne kadar avantaj sağladığını düşünseniz de aslında öyle değil. Çoklu anahtar kelime kullanırken anahtar kelimeleriniz kısıtlanabilir ve her zaman yeşil gözükmeyebilir. Bu yüzden 89$ vermeye gerek yok.

2.Kelime Araştırma

En iyi anahtar kelimeler hiç kullanılmamış, Google’un arama sonuçlarında zayıf içerikli spesifik ifadelerden oluşmaktadır. Eğer anahtar kelime rekabette ise o anahtar kelimeni kullanmanın bir anlamı yok. Çünkü, zaten rekabette o anahtar kelime hakkında yüzlerce makale ve içerik bulunuyor. Siz yazdığınızda ise en aşağı sıralamanı yani en düşük puanı alırsınız.
Bu yüzden anahtar kelime seçerken Google ve diğer arama motorlarının oluşturdukları yardımcı araçlardan yararlanın.

2.1 Google Otomatik Tamamlama Nedir?

Google’da herhangi bir söz veya cümle yazarken otomatik tamamlama seçeneği çıkıyor. Otomatik tamamlama her zaman aynı çalışma fonksiyonuna sahiptir. Bu fonksiyon anahtar kelimenin yazılması ile otomatik tamamlamanın devreye girmesi ile çalışıyor. Anahtar kelime her ne kadar doğru yazılırsa otomatik tamamlamanın sitenizi bulması daha da kolaylaşır.
Aynı zamanda Google boşlukları tamamlamak içinde özel bir işaret kullanmıştır. Bu işare _ tam olarak budur. Örneğin, İstanbul _ fotoğrafçısı yazılınca otomatik olarak İstanbul çocuk fotoğrafçısı, İstanbul yemek fotoğrafçısı ve diğer anahtar kelimeler çıkıyor.
Alt sırada ise siyah bold ile yazılmış kelimeler gözüküyor ki, bu da anahtar kelimelerdir. Aynı zamanda Google çoklu anahtar kelimeleri de gösterebiliyor. Ancak çoklu anahtar kelimeleri daha çok İngiliz sitelerinde görebilirsiniz. Örneğin, boynton beach dent yazınca dentists, dental, dental implants gibi anahtar kelimeler çıkıyor.
Bu da o demek oluyor ki, boynton beach sitesi dent, dentists, dental çoklu anahtar kelimelerini kullanıyor.

2.2 Moz İle Anahtar Kelime Belirleme

Eğer Google ve diğer arama motorlarında yüksek sıralama ve sonuçlar almak istiyorsanız o zaman Moz Kelime Tanımlayıcısını kullanabilirsiniz. Aynı zamanda Moz ücretsiz olduğu sürece de faydalanmanız sizin yararınıza olacaktır. Bu şekilde aynı anahtar kelimeni birkaç kez kullanmanızı engeller.
Moz ile anahtar kelime belirlerken arama sonuçlarınızın da artacağını unutmayın.

2.3 Uzun Makaleler İçin Anahtar Kelime Nasıl Seçilir?

Uzun makaleler için anahtar kelimeler her zaman daha zor seçilir. Çünkü, uzun makalelerde anahtar kelimeler her zaman daha fazla en az 8-9 defa kullanılmalıdır. Bu yüzden dikkat etmeniz gerekiyor. Yoast SEO eklentisini kullansanız da her zaman uzun makalelere dikkat etmelisiniz.
Görselleri optimize etseniz de anahtar kelimeler en önde gelmelidir. Çünkü, arama motorlarında görsellerle değil anahtar kelimeleriniz sayesinde sıralama alıyorsunuz. Aynı zamanda sonuçlarınızın hepsi anahtar kelime, SEO başlığı, meta açıklamaya dayanıyor.

2.4 Birden Fazla Anahtar Kelime Kullanmak SEO’ya Etki Eder Mi?

Elbette arama motorları anahtar kelimelere dikkat eder. Bu yüzden birden fazla anahtar kelime kullanmak iyi bir seçenektir. Ancak anahtar kelimeleri kullanırken dikkat etmeniz gereken kör noktalar vardır. Örneğin, siteniz tamamen SEO üzerine kurulu bir yapıya sahip ise, çoklu anahtar kelime sizin zararınıza gelir.
Çünkü, günlük olarak SEO hakkında farklı bir içerik hazırlamak size kolay gelebilir. Ancak arka planı düşünmüyorsunuz. Arka planda ise kalanlar burada kör nokta oluyor. Siz SEO hakkında bir makaleye 2 veya daha üstü anahtar kelime eklediğinizde birkaç ay veya 1 yıl sonra anahtar kelime kaynağınız tükenmiş durumda olacaktır. Aynı anahtar kelimeleri kullandığınız için kötü sonuçlar elde edeceksiniz.
Çoklu anahtar kelimenin blog sahipleri kullanabilir. Çünkü, bloglarda her zaman farklı farklı içerikler üretiliyor.

2.5 Mozbar ile Arama Sonuçlarını Görüntüleme

Anahtar kelime aramanız ve sonuçlarınızı görüntülemek şarttır. Aslında sıralamanızın yükselmesi için ilk önce özgün bir anahtar kelime oluşturup onun üzerine makale yazmanızdır. Makale yazarken anahtar kelime kullanımınıza, kullandığınız görsellerin optimize edildiğine ve boyutlarının uygun olup olmadığını kontrol etmeniz gerekiyor.
Mozbar ise bize arama sonuçlarımızı kolaylıkla görüntülememize olanak sağlıyor. Mozbar’ın en iyi özelliklerinden biriside Google Chrome kullanıcıları için üretmiş olduğu eklentisidir. Bu eklenti sayesinde girdiğiniz tüm sitelerin sonuçlarını görebilirsiniz. Burada sonuçlarınız 2 farlı bölüme bölünüyor.
Burada PA ve DA ne kadar yüksekse sonuçlarınız o kadar yüksektir.

Peki DA ve PA Neye Göre Belirleniyor?

Eğer makaleniz En İyi İstanbul Fotoğrafçısı ise o zaman buradaki tüm sözlerin anahtar kelime gibi kullanılmasını sağlamalısınız. Örneğin, sizin içeriğinizde bu sözlerin hepsi kullanılıyor. Diğer bir sitede ise İstanbul Fotoğrafçısı anahtar kelimesi kullanılıyor. Başka bir web sitede ise sadece İstanbul anahtar kelime olarak kullanılıyor. Bu durumda en üst sırada (DA Ve PA puanlarına göre) siz olacaksınız. Diğer sitelerde ise DA 70 PA 89 olabilir. En yüksek puan ise yine sizde olacaktır.

Her Zaman Ön Sırada Olmak İçin:

  • Rekabette olmayan anahtar kelimeler kullanın
  • Şehir, tarih kullanın
  • Kısa, özgün ve makalenizle ilgili olan bir anahtar kelime kullanın

3.İçerik Optimizasyonu

İçerik web sitenizin sıralamasını belirleyen zengin kaynaktır. Eğer bir gün içeriklerinizi doğru zamanda girmezseniz veya aksatırsanız o zaman -20,000 gibi düşüş yaşarsınız. Bu yüzden SEO ve tüm arama motorları günlük olarak içerik paylaşmanızı tavsiye ediyor.

3.1 Sayfalarınızı Nasıl Mükemmel Şekilde Optimize Edersiniz?

Eğer sayfalarınızı optimize etmek istiyorsanız o zaman sabırlı ve iradeli gitmelisiniz. İlk önce yapmanız gereken sayfanızda tüm başlıkları aynı kullanmanızdır. Örneğin, başlık 1 den 2 tane kullandıysanız o zaman başlık 6 ve başlık 5 ten de aynı şekilde 2 tane kullanmalısınız. Başlık 2, 3 ve 4 ise değişebilir.
Ardından URL bağlantınıza gidelim. Eğer bu şekilde bir URL oluşturursanız arama motorları sizi dikkate almayacaktır.
 
Bunun yerine daha kısa ve daha belirgin bir URL oluşturmanız gerekiyor. Örnek:

Bu şekilde URL oluşturmanız sizin avantajınız olacaktır. Çünkü, URL yapınız sade ve daha fazla kelime ekleyebileceğiniz bir yapıya sahiptir.
Ardından sayfanızda makale varsa 100 kelime sonrasına bir başlık ekleyin ve başlıkla ilgili 100 karakterlik alan uyumlu olmalıdır. Örneğin, SEO hakkında bir makale ise ilk 100 karakterlik alanı SEO’nun ne olduğunu anlatmalı, sonraki alanlarda ise rehber bir alan olmalıdır.
Responsive görünmesi için fotoğraflar ekleyin. Fotoğrafların makalenizle uyumlu olmasına dikkat edin. Aynı zamanda 500×500 boyutundan yüksek fotoğrafları tercih edin. Ardından bağlantılara gelelim. Dış ve İç bağlantılar kullanmaya özen gösterin. Örneğin, makaleniz SEO hakkında ise kendi sitenizde bulunan makaleleri gösterebilirsiniz. Örneğin, makalenin herhangi bir yerine merkezine, soluna veya sağına Bu da ilginizi çekebilir: Üçüncü Taraf Performans Testi
Resimlerinizi optimize ederken anahtar kelimenizi resminizde herhangi bir yere eklerseniz arama motorlarında daha hızlı görünecektir. Sosyal paylaşım butonlarını yerleştirerek iyi sonuçlar elde edebilirsiniz. Aynı zamanda makaleler için ise karakter sayısı önemlidir. Elinizden geldiği kadar 300 kelime üstü tutmaya çalışın.

3.2 Cornerstone İçerik Nedir?

Siteniz için en yararlı içeriktir. Eğer yüksek kelime sayısına sahip bir makaleniz varsa veya bir rehber oluşturuyorsanız kullanıcılarınıza yönelik en iyi seçenektir. Cornerstone içerik her biri farklı bağlantıdan oluşan bir makaledir. Örneğin, makaleniz SEO Taktikleri ile ilgili ise resimler için ayrı bağlantılar için ayrı bir makale oluşturmak yerine bir makale içinde bağlantı vererek başta tüm bağlantıları yerleştirebilirsiniz. Bu şekilde kullanıcı hangisini istiyorsa, onu seçip okuyabilir.

3.3 Pasaj Karakter Sınırları

Pasaj karakterleri SEO başlığı, meta açıklamadır. Eğer bir SEO başlığı oluşturacaksanız o zaman varsayılan olarak 50-55 karakterlik bir başlık kullanmanız gerekiyor. Bu şekilde arama motorları sitenizi daha iyi indexleyecektir. Aynı zamanda sıralamanızı yükseltecektir.
Meta açıklama belirlerken ise varsayılan olarak 145-155 karakter kullanmanız tavsiye ediliyor. Meta açıklamada SEO başlığı gibi arama motorlarında rahat görünecektir. Tüm sonuçlarını görüntülemek için Google Web Araçlarına gelin ve HTML iyileştirmeler bölümünden başvurun. Cevabınızda ise size Kopya meta açıklamaları, gerektiğinden uzun ve gerektiğinden kısa meta açıklamaları gösterecektir.
Başlık bölümünde ise kopya başlıkları, uzun ve kısa başlıkları, makale ile uyumsuz başlıkların sayısını gösterecektir.

3.4 Zengin Snippet Nedir?

Zengin Snippet sitenizin başlığına veya meta açılmanın üstüne yerleştirilen ek gösteriştir. Örneğin, bir mağaza sahibi iseniz o zaman kullanıcılarınızın size vermiş olduğu yıldız sayısını gösterebilirsiniz.

3.5 Zengin Snippet Kullanacak Olanlara Talimatlar

Değerlendirmeler, yemek tarifleri ve diğer içerik türleri kullanılabilir.
Zengin Snippet kullanırken dikkatli olmanız ve iyi bir tasarım yapmanız gerekiyor aksi taktirde kötü sonuçlar alabilirsiniz.
İçerik biçimlendirme eklentileri kullanın.

3.6 Başlık Oluşturma

Kitlenizin artması için güzel ve etkili başlıklar kullanmanız gerekiyor. Elbette kullandığınız SEO eklentileri ile başlıklarınızı daha kaliteli bir şekle getirdiğimiz doğrudur. Her bir site başlıklarının SEO uyumlu olup olmadığını kontrol ediyor. Ve sonucunu alıyor.
Başlık seçerken öncelikle anahtar kelimenizi başlıkta ön plana çıkarmanız gerekiyor. Örneğin, bir web yazılımcı iseniz o zaman site başlığınızı İsim Soyisim yerine Web Yazılımcı – İsim Soyisim yapmanız daha iyi olacaktır.
Makalelerde ise makalenizin içeriğini ön plana çekmelisiniz. Doğru burada başlığınız 50-55 karakter olmayabilir ve daha düşük karakter sayısı alabilir. O zaman ise sonuna sitenizin adını veya tarih yazabilirsiniz. Örneğin, 2019 SEO Taktikleri başlığı 50-55 karakterlik bir başlık değil bu yüzden onun devamına 2019 SEO Taktikleri – Birbu Dijital Reklam Ajansı bu şekilde ise daha kaliteli oldu.

3.7 Meta Açıklama Nasıl Oluşturulur?

Meta açıklamanı daha kaliteli ve daha belirgin oluşturmak istiyorsanız anahtar kelimenizi ilk söz olarak belirlemelisiniz. Yani cümlenizi ilk anahtar kelime ile başlamalısınız. Bu şekilde anahtar kelime üzerinden açıklama yapacaksınız ve meta açıklama daha belirgin bir anlam taşıyacaktır. Aynı zamanda 145-155 karakter arası yazmanız tavsiye ediliyor.
Bu şekilde arama motorlarında sıralamanızı sabitleyebilirsiniz. Yani düşüşe geçmezsiniz makalenize uygun olarak üst sıralara çıkmaya başlarsınız.

4. Resim Optimizasyonu

Günlük olarak her zaman makalelerimizde resim yani görsel kullanıyoruz. Ancak bu görsellerinde optimize edildiğini biliyormuydunuz? Eğer cevabınız hayır ise o zaman bu süreci okumanız siteniz için yararlı olacaktır. Öncelikle resim optimizasyonu yaparken siteniz daha da hızlanacaktır. Çünkü, resim boyutları düşüyor ve bu şekilde sunucunuz daha da rahatlıyor.

4.1 Resim Optimizasyonu Nasıl Yapılır?

Eğer bir PhotoShop uygulamanız varsa o zaman PhotoShop uygulaması üzerinden sıkıştırma yaparak en küçük ve en kaliteli şekle getirebilirsiniz. Ancak PhotoShop sahibi değilseniz o zaman bir sıkıştırma eklentisi kullanmanız gerekiyor.

4.2 Görsel Alt Metin Nedir?

Resimlerinizi optimize ederken alt metin ile karşılaşabilirsiniz. Tüm SEO eklentilerinden “alt metin” bölümüne anahtar kelime yazılması talep ediliyor. Aslında öyle değil Google ve diğer arama motorlarında sıralamanız bu yüzden düşebilir. Alt metin bölümüne kullandığınız görselin ne anlama geldiğini belirtmeniz gerekiyor. Örneğin yerleştirdiğiniz 2019 Yılında SEO’nun tarihi ile ilgiliyse o zaman alt metin olarak 2019 Yılında SEO Tarihi yazarsanız SEO açısından da yükselirsiniz.

5 Bağlantılar

Bu bölüm iç bağlantıları, dış bağlantıları ve kalıcı bağlantıları içeriyor.

5.1 İç Bağlantılar

İç bağlantılar insanlara konu hakkında bilgi vermek için belirli bağlantılar oluşturmanın doğal yoludur. İç bağlantıların kendisi de Kontrol Site bağlantılarına bölünüyor.
Kontrol Site Bağlantıları – Bir sayfaya ne kadar çok bağlantı gelirse, büyük olasılıkla o Google’ın arama sonuçları bölümünde görünecektir. İç bağlantılarda kontrol site bağlantıları kontrol etmenin bir yoludur.

5.2 Dış Bağlantılar

Dış bağlantılar Google kaynaklarına dayanıyor. Dış bağlantılar güvenilir web siteleri arasında olabilir. Fakat aynı zamanda belirli konular hakkında ek bilgi verilmelidir. Dış bağlantıları dikkatlice kullanırsanız Google ve diğer arama motorlarının göz bebeği olursunuz.

5.3 Çapa Metin Nedir?

Çapa metin bağlantınızı yani URL’zi adlandırmak için kullanılan alt metindir. Aynı zamanda bir buton gibi düşünebilirsiniz. Çalışma işi tam olarak buton gibidir. Önce bağlantıyı veriyorsunuz ardından adlandırıyorsunuz. Örnek:
Örnek Çapa Metin

5.4 Ortak Bağlantılar Nedir?

Ortak bağlantılar sponsorluk veya reklam içeren bağlantılardır. Her tıklama başına gelir getiren bağlantılardır. Aynı zamanda bu bağlantılara kısaltılmış bağlantıları dahil edebiliriz. Çünkü, tamamen aynı konu üzerine kaynaklanıyor.
 
 

Yorum Yap
0 Yorum yapan