Noindex Nedir? Ne İşe Yarar?

Noindex Nedir? Ne İşe Yarar?

Arama motorları sitelerin özgünlüğünü, kalitesini ve siteyi ziyaret eden ziyaretçiler gibi ayrıntılar konusunda son zamanlarda daha hassas bir yaklaşım sergilemektedirler. Birbirinin neredeyse aynı olan siteler her geçen gün hız kazandıkça bu durum önemli bir açmaza dönüşmüştür. Bu açmazdan kurtulmak ve sitelerin özgünlüğünü denetleyebilmek adına kendi yöntemlerini geliştirmişler ve geliştirmektedirler. Noindex bu gelişim aşamasında kullanılan önemli bir düzenleme ve kontrol aracıdır. Noindex SEO’ya yöneliktir. 

Web sitenizin sayfalarını ve içeriklerini arama motoru dizinine eklemeniz gerekir, Noindex böyle durumlarda hayat kurtarıcı olacaktır. Meta kodları kullanılarak noindex bu kodları koyduğunuz sayfalar arama motorlarının dizinlerin de yer almaz.

Noindex şeklinde yazılarak kullanılır.

Meta Etiketi Nedir?

Arama motorları sitelere gelen trafiği tespit etmek için SEO araçlarını kullanarak veriler elde eder ve bu verilerle sitelerin istatistiklerini oluşturur. Bu istatistiklerin oluşumunda meta etiketleri önemli yer tutar. Meta etiketleri sitenizin bir anlamda bünyesidir. Siteniz hakkında bilgi verir içeriğinin anlaşılmasını sağlar. Robots meta etiketleri robots.txt dosyası içerisinde yer alarak web sayfamızın dizininde bulunur. Robots meta etiketleri bu soya içinde kullanılabildiği gibi aynı zamanda sitenizin içerisinde kodlama bilginiz var ise özgün bir kod olarak da bulunabilir. Bu tamamen sizin tercihinize kalmış bir durumdur. 

Web sayfanızın içeriği yoğun değil sade ise ve belirli alana yönelik bilgiler vermeyi amaçlıyor ise robots.tx dosyasını kullanabilirsiniz fakat siteniz kalabalıksa ve çok fazla detay içeriyorsa sizinde kodlama bilginiz varsa robots meta etiketlerini kod olarak kullanabilir. Ve dilediğiniz zaman müdahale ederek üzerinde değişiklikler yapıp kişiselleştirebilirsiniz . Bu işlemi dosya içerisinde yapmak uzun olacağından kod satırlarıyla yapmak ona nazaran daha kolay olacaktır. 

Bazı arama motorları trafik konusunda hassas olduğu gibi bazıları ise aynı hassasiyete ve özene sahip değildir. Bu tür arama motorlarından spam trafiği gelebilir. Bu spam trafik sitenize girişleri ve ziyaretleri arttırıyor görünebilir. Böyle bir durumda yapılabilecek en iyi şey ise; size spam trafik gönderen arama motoru seçimi üzerinde yeniden düşünmek ve bu seçimi en iyi şekilde arama motorundan sitenizi kaldırmakla yapabiliyor olacağınızı bilmeniz gerekir. Birkaç kod ile bu değişiklikleri rahatlıkla yapabilir istediğiniz aram motorundan sitenizi kaldırabilirsiniz.



Yorum Yap
0 Yorum yapan