WordPress, dünya üzerinde en çok kullanılan blog sistemlerinden biridir. PHP ve MySQL kullanılarak yazılmış, açık ulaşılabilir kaynaklı olarak dağıtılmaktadır. Program dilini bilmenize gerek kalmadan pratik ve hızlı site kurmanıza ve içerik yüklemenize yardımcı olur. Bu sayede herkes istediği gibi kullanıp geliştirebilir özelliktedir. Bu yüzdendir ki birçok soruyu da beraberinde getirir. Çok sık kullanıcı hatalarından oluşan WordPress’te Sık Sık Karşımıza Çıkan Sorunlar inceleyeceğiz.
Bunlardan biri; .htaccess dosyası üzerine yazılan komutları değiştirmek ve değiştirdiğinizi unutmaktır. Tarih, Saat gibi uzantıları değiştirip html uzantı seçebilirsiniz veya yazının adıyla uzantı seçilir. Bu komutlar ışığında, htaccess dosyasının içine otomatik olarak link sisteminiz ile ilgili bir kod yazılır. Bu kodu silmeniz halinde yazı sayfalarınıza tıkladığınızda sayfalar açılmaz kırık linkler haline dönüşür, iç sunucu hatası gösterir. Eğer siteniz açılıyor ama yazı sayfalarınız açılmıyorsa bunun nedeni .htaccess dosyanızda bir hata oluşmaktadır. Bu durumun 2 çözümü vardır. Birincisi bu dosyayı eski haline getirmek ikincisiyse Ayarlar/kalıcı bağlantılarına girerek aynı link protokolünü seçip kaydet seçeneğini seçmeniz gerekir. Bu işleme göre kodunuz kendiliğinden oluşmuş olacaktır.
Diğer bir sorun ise eklentiler yüklenirken sunucunun beyaz sayfada kalması ve iç sunucu hatası vermesidir. Bu birçok kullanıcıda rastlanan bir durumdur. Ft ye girip son kurmuş olduğunuz eklentiyi kaldırıp sitenizi çalıştırmaktır. Unutmamanız gereken nokta ise kurulumunu yapacağınız eklentilerin formal sayfasında güncelleme tarihini ve sizin WordPress uygunluğunuzu araştırmak olacaktır.
WordPress’te Çok Sık Görülen Hatalar
Çok sık görülen bir hata ise herhangi bir dosyayı indirmeye çalışırken “Fatal error: Allowed memory size of 33554432 bytes exhausted” hatasıyla karşılaşmaktır. Bunun sebebi ise PHP ile belirlenmiş indirme dosya boyutu limitinin aşımından kaynaklanır. Bu sorunu çözmek için PHP dosyasını düzenlemek gerekir. Kullanılacak olan boyutların limiti sunucumuza göre ayarlamaktır. Bir diğer çözüm .htaccess dosyasını düzenlemek olacaktır. .htaccess dosyasının altına ilgili olan kodları yazmak sorununuzu halledecektir.
WordPress hakkında daha bir sürü sorun ve birden fazla çözümleri bulunmaktadır. Detaylı bir araştırmada bu sorunların hepsi uzman kişiler tarafından özenle hazırlanmış kendinizin bile evde çözebileceğiniz hale getirilmiştir. Size rahat kullanım olanağı oluşturulmuştur.