SEO’Ya Etki Göstermeyen Web Araçları Nedir? SEO Puanı Yükseltme

SEO’Ya Etki Göstermeyen Web Araçları Nedir? SEO Puanı Yükseltme

SEO Arama Motoru Optimizasyonu olarak biliniyor. En büyük arama motoru olan Google’da SEO kelimesi aylık olarak 800.000 kere aratılıyor. Her ne kadar geçmişte önem tanımasa da son 10 yılda SEO çok fazla gelişti. Arama motorlarında üst sıralara çıkarak şirketinizin gelirini arttırabilirsiniz.

WordPress SEO İpuçları

SEO veya Arama Motoru Optimizasyonunda daha fazla organik trafik sağlamak için backlink veya diğer yöntemleri deneyebilirsiniz. Sadece SEO işinize yaramayacak SEO’nuzu daha üst düzeye çekmek için güzel ve sağlam içerikler girmeniz gerekiyor. Unutmayın ki SEO’nun bir kolu da içeriktir. İçerik yazarken içeriğinizin doğruluğuna, anlatımına ve kelime sınırına dikkat edin.

WWW SEO’ya Etkisi Var Mı?

Eğer yeni web site kurduysanız www ve www olmayan bir sitenin farkının ne olduğunu bilmiyorsunuzdur. Varsayılan ayar olarak www sahip bir web site ile www sahip olmayan web site arasında www ile ilgili bir sorun yoktur. Yani SEO’da ve arama motorları www olayını önemli olarak görmüyor. WWW sadece yönlendirmeye yardımcı olabilir.
Örneğin https://www.birbu.com veya https://birbu.com hiçbir şey değişmedi. Aynı site, güncel tasarım, aynı seo puanı.
Sitenize www eklemek veya www kaldırmak istiyorsanız Google Web Araçlarına giriş yapın. Ancak site sahibi olduğunuz için sitenize bağlamış olduğunuz veya yetki vermiş olduğunuz bir Gmail ile giriş yapmanız gerekiyor. Daha sonra Site Ayarları bölümüne gelin. 3 seçenek ile karşı karşıya kalacaksınız.
1.Url’leri olarak görüntüle www.birbu.com
2.Url’leri olarak görüntüle birbu.com
3.Tercih edilen bir alan belirleme
Normal olarak 2. seçeneği seçmeniz daha güzel ve etkileyici olur. 3. Seçenek alan adı yerine ip adresini görüntülenmesine olanak sağlıyor.

SEO Eklentisi Kullanın

WordPress SEO açısından kullanılması ve geliştirilmesi kolay olan bir yazılım. Açık kaynaklı olması, arama motorlarında yüksek sıralamalar elde etmek için büyük bir avantaj. Ücretsiz ve ücretli olarak SEO eklentileri satın alabilirsiniz. Şuan en fazla kullanılan eklentiler arasında Yoast Seo ve All In SEO Pack eklentileri yer alıyor. Seo eklentileri aşağıdaki durumlara göre sıralanıyor.

Kullanılabilirlik

Meta açıklama, meta kelime ve anahtar kelime belirlenmesine göre kullanılabilirlik seviyesi belirleniyor. Bazı eklentilerde birden fazla anahtar kelime ekleyebiliyorsunuz. Bu da sitenizin kullanıcı sayısına arttırmanıza yardımcı olabilir.

SEO Puanı Yükseltme

Yoast SEO eklentisi otomatik sayfa ve anahtar kelime analizi ile daha iyi içerik yazma, XML site haritaları oluşturmak, sosyal ve şema işaretlemelerin yanı sıra diğer optimizasyonlar çok sayıda eklemenize izin verir. Ücretsiz deneme sürümü ile deneyimi ve kullanışını görebilirsiniz.
Kalıcı bağlantıların ne işe yaradığını öğrenmek için tıklayın!
 
 

Yorum Yap
0 Yorum yapan