Hosting Sitenizin SEO’suna Nasıl Etki Eder?

Hosting Sitenizin SEO’suna Nasıl Etki Eder?

Çevrimiçi pazarlama alanı durmadan büyüyor. Google’da kendi arama motorunun üst kısmında birden fazla web sitesi görmek için istekli. Modern dünya SEO hakkında ve bir web sitesi hakkında bilgi sahibi değilse, oturup bekliyor ve arama motorlarında sıralamadan düşüyor. Ancak SEO hakkında bilgisi olmadığından dolayı sıralamasını incelemiyor ve bundan haberdar olmuyor.

Kusursuz ve hızlı bir işletme ve site için sunucu hosting’i gerekiyor. Çünkü, Google kendi arama motorunda günden güne geliştiği için sınırsız bir alan ve sunucu istiyor. Bu durumda hostinginizden kaynaklanarak daha düşük sıralama alabilirsiniz. Web sitenizin SEO’su ilk önce barındırma alanınızdan yani hostinginizden başlıyor. İşte bu yüzden ucuz hostinglere kaçmanız tavsiye edilmiyor.

Hostinglerin siteniz için oluşturabilecek dezavantajlarına göz atalım.

  • Sunucu Kesintisi
  • Sayfa Yükleme Süresi

Sunucu Kesintisi

Sunucu kesintisi web barındırmanın ilk testidir.  Web sitenize 1-2 sunucudan gelen saldırılar sayesinde sitenizin kapanması veya birkaç dakikalık erişime açılmaması tabi ki kötü bir durum. Eğer kurumsal bir ajanssanız o zaman müşterilerinizi kaçırabilir.

Arama motorlarında aynı zamanda sitenizi indexlemeye gelince erişim sağlayamayınca SEO puanınız düşecektir. Saldırıları engellemek için kodlar yazarsanız kod boyutunuz yükselir ve SEO puanınız düşür veya eklenti kurarsanız sitenizin performansı düşecektir.

Sayfa Yükleme Süresi

Bir hostingi test etmek için kullanılan ikinci bir faktördür. Bir web sitenin açılma süresi eğer yüksekse o zaman ya bu kodlamadan yada hostingden kaynaklanıyordur. Bir web sitenin yüklenme süresi en fazla 3 saniye olmalıdır. Google 2 saniyeden az yüklenme süresini doğru kabul ediyor. Müşterilerinizi elinizden kaçırmamak için elinizden geldiği kadar sitenizi optimize etmeli ve barındırma. Hosting ve SSL Hizmetlerinde paraya kıyacaksınız.

Sayfa yükleme süreniz yüksekse arama motorları tarafından gereksiz kodlarla barındırılmış site olarak algılanırsınız. Bu yüzden çok fazla müşteri ve ziyaretçi kayıp edebilirsiniz. Yükleme süresini azaltmak için sitenizin önbelleğini düzenli olarak temizleyin.

Paylaşımlı Hosting Daha Mı İyi?

Paylaşımlı hosting aksine her ne kadar fiyatı uygun olsa da barındırmada kaliteden düşük ve arama motorlarında sıralamadan daha düşük puan almıştır. Çünkü, paylaşımlı hostingde birkaç web site barındırıyorsunuz ve indexleme sürecinde tüm siteler indexleniyor. Eğer herhangi bir sitenizde bir sorun oluşursa bu sunucuya ve sunucudan sunucuda bulunan tüm sitelere etki edecektir.

Siteniz yanlış yönetimden batacaktır. Dahası paylaşımlı hosting barındırma açısından size hız, güvenirlik ve ölçeklenebilirlik sağlamaz. Paylaşımlı hostinglerde veri hırsızlığı sık sık yaşanmaktadır.

Yerel Kitle İçin Yerel Hosting

Hitap edeceğiniz kitle için elbette hosting büyük önem taşımaktadır. Çünkü, siteniz sadece yerel konumuza hitap edecektir. Örneğin, Türkiye için hitap edecekse Türkiye’de hizmet veren herhangi bir yerden Türkiye lokasyonlu bir sunucu satın alıyorsunuz. O zaman avantajınız artacaktır.

Yerel Barındırmanın Avantajları Nedir?

Türkiye lokasyonlu olduğu için erişebilirlik, hızı daha yüksek olacaktır. Türkiye’nin herhangi bir yerinden istediği yerden kolaylıkla bağlanabilir. Aynı zamanda Türkiye dahilindeki tüm sitelerden SEO sıralamasında daha önde olacaksınız. Dünya sıralamasında ise bu sizin yönetiminize ve hostinginize bağlıdır.

Web Site Kurarken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Ucuza kaçayım ve cebimde daha fazla para kalsın diyerek sitenizi tamamen çöktürebilirsiniz. Eğer site kurmak istiyorsanız önce araştırma yapmalı, sorular sormalı, karşılaştırmalı, makaleler okuyarak bilgi sahibi edinmelisiniz.

Eğer ucuz bir barındırma hizmeti seçerseniz karşıdan gelecek tüm saldırılara dayanmanız için büyük bir maliyetiniz çıkabilir. Bu da o demek oluyor ki, web site kurarken ilk önce alan adınıza, web barındırma hizmetinize ve diğer aldığınız tüm hizmetlere dikkat etmeniz gerekiyor. Karşılaştırma her zaman yapın ki ucuz maliyetli bir şeyi pahalıya almayın. Kalan paranıza SSL Sertifikası almanız her zaman daha iyidir.

 

 



Yorum Yap
0 Yorum yapan