WordPress Yazılım Gereksinimleri

WordPress Yazılım Gereksinimleri

WordPress, fazla yazılım bilgisi gerektirmeden kendimize ait web sitesi oluşturabileceğimiz, bu web sitelerine istediğimiz zaman erişip değişiklikler yapıp, içerik ekleyebileceğimiz bir içerik yönetim sistemidir. İçerik yönetim sistemleri içinde en yaygın kullanılan platformdur. Bilgisayarınıza kolayca kurabileceğiniz gibi arayüz olarak da kullanıcı dostudur. Bu sayede kullanım oranı olarak oldukça yüksektir. İnternette WordPress kullanan firma sayısı oldukça fazladır. Kolayca eklenti ve tema ekleyebilmeniz de WordPress’i daha cazip kılar. Bilgisayarınıza kurmak oldukça basittir. Peki WordPress yazılım gereksinimler nelerdir?

Localhost Ve WordPress

Öncelikle localhost, bilgisayarınıza kuracağınız yardımcı yazılımcılar sayesinde bilgisayarınızı sunucu gibi kullanmanızı sağlar. PHP gibi kodları veya yazılımları test etmek, çalıştırmak için localhosta ihtiyaç duyarız. Bilgisayarımızı anlık bir sunucuya çevirerek işlemimizi gerçekleştirebiliriz.
Öncelikle bilgisayarınıza localhost yazılımı kurmanız gerekir. Bu alanda birçok program vardır. Bunlar içinde Xampp, WampServer, AppServ en bilindik ve kullanım oranı en yüksek olan programlardır. Bu programlardan birini bilgisayarınızda bulundurmanız sanal sunucunuz da WordPress’i kurarak çalıştırmanızı sağlar. PHP ve Mysql’i destekleyen bir sunucuda WordPress’i kurmak oldukça basittir.

WordPress Yazılım Gereksinimleri

Öncelikle en güncel PHP sürümü olan PHP 7 veya daha üzeri bir sürüme sahip olmanız gerekir. Ardından en önemli konu Mysql’dir. Mysql sürümünüzün 5.6 ve üzeri olması gerekir. Ayrıca çeşitli Apache modüllerinin ardından HTTPS desteği de gerekir.

WordPress Sitenizi Yayınlamak

Sitemizi yayınlamak için bildiğimiz üzere bir domain ve hosting gerekir. Domain konusunda rahat olabilirsiniz çünkü domain alırken herhangi bir filtrelemeye ihtiyaç duymazsınız. Bunun yanında hosting önemli bir konudur. Satın almış olduğunuz hostingin WordPress desteklemesi gerekir. Genel olarak piyasadaki hosting paketlerinin çoğu desteklese de yine de dikkat etmekte fayda var. Aksi takdirde WordPress desteklemeyen bir hosting için paranızı çöpe atmış olursunuz.
Kurulum aşaması oldukça basittir. Yazıda bahsettiğimiz localhost yazılımlarından birisine kurumsal internet sitesinden indirdiğimiz WordPress dosyasını yüklemeniz ve ardından http://localhost yazarak dosyamıza erişiyoruz. Ardından kaydolmak için bir ekran bizi karşılıyor. Bu oldukça basit olan adımı geçtikten sonra sitenizi istediğiniz gibi şekillendirip istediğiniz doğrultuda içerik girebilir ve içeriğinizi yöntebeilirsiniz. WordPress’in kolay kullanımı size oldukça yardımcı olacaktır.
 
 

Yorum Yap
0 Yorum yapan