Google Üst Sıralara Nasıl Çıkılır?

Google Üst Sıralara Nasıl Çıkılır?

Google Üst Sıralara Çıkma

Sitemizin, diğer aynı konudaki siteleri geçerek Google üst sıralara çıkma için neler yapabiliriz? Aslında çok basit ama biraz sabır biraz çaba ve emek gerektiriyor yapmamız gerekenleri sıralayacak olursak  

Güncel ve Popüler İçerik

Sitemizin üst sıralarda bulunması için öncelikle sitemizin güncel veya popüler konular hakkında  olmalıdır. Şuan en çok rağbet gören siteler; Haber, spor, spor haberi, oyun, oyunlar hakkında blog siteleri, ders ve soru siteleri olarak sıralayabiliriz. Dediğim gibi öncelikle sitemizin güncel veya popüler konularla alakalı olmalıdır.

Anahtar Kelimeler

Anahtar kelime kullanmak, kullandığımız anahtar kelimeler Google’da üst seviyeler de bulunmanızı sağlayan en büyük etkenlerden bir tanesidir. Kullandığımız anahtar kelimeler sitemizin ve sitemizde bulunan ürünlerin bulunabilirliğini arttırır fakat her ne kadar anahtar kelimeler yararlı olsa da aşırıya kaçılmamalı gereksiz ve konumuzla alakasız kelimeler bulunmamalıdır. Eğer alakasız ve saçma kelimelerden anahtar kelime grubu sitemizin başta olması gerekirken ters teperek sitemizin ziyaret edilme oranını düşürebilir.

Reklam İçerikleri

Site de kullanılan reklamlar da uygunsuz görsel ve içeriklerden uzak durulması gerekir. Eğer sitemizde veya blog sayfamızda uygunsuz içerikler bulunan reklamlar bulunursa kullanıcılar sayfamızı geçici olarak kullanır buda erişim yüzdesinin düşmesini sağlar. Sitede kullanılan reklamlar da aşırıya kaçılmamalıdır.

Sıkıcı Olmamalı

Sitemizde veya blog sayfamızda ki bilgiler daima güncel olması gerekir çünkü internet dünyasında bilgiler oldukça hızlı yayılmaktadır bu yüzden bilgilerimiz ne kadar güncel ve doğru olursa kullanıcıların daha çok ilgisini çeker. Eski, hatalı ve sıkıcı bilgiye kimse ilgi göstermez  Sitemizde bulunan yazılar kullanıcıları sıkmamalıdır. Sıkılan kullanıcı sitemizdeki diğer yazıları veya bilgileri dikkate almayarak sayfamıza çok az giriş yapar veya bir daha hiç giriş yapmaz.

Objektif Olma

Tarafsız ve objektif olunmalıdır taraf tutmayarak aslında bütün tarafları tutabilirsiniz. Böylelikle siteye her dinden, takımdan, mezhepten, ırktan insanlar ziyaret eder. Objektif olmayarak taraf tutulursa hem erişim az olur hem de farklı görüşlerden olan insanlar size zarar vermeye çalışır. 

Teşvik

İnsanları tavsiye etmeye teşvik edici öğeler kullanılabilir. Bir referans numaraları vererek her giriş yapan kişiye puanlar bu puanları biriktirerek kişilerin hesaplarına rütbeler veya çeşitli sanal veya gerçek hediyeler verilebilir böyle yaparak hem sayfa kalitesi artar hem de Google’da üstlerde bulunmanızı sağlar. 

Reklam Vermek

Reklam vererek sayfamızın ziyaretçi sayısını arttırabilirsiniz. Instagram, Facebook, Twitter ve daha birçok sosyal mecralarda yapacağınız reklamlar hem düşük fiyatlı ve oldukça kazançlı olabilir. Verdiğimiz reklamda hayalden çok sayfanın gerçeklerinden oluşmalıdır eğer gerçekten uzak bir reklam verirseniz sayfanıza gelen ziyaretçi sadece girip 2-3 dakika takılmalarıyla yetinirsiniz. Bu durumda sayfanız açısından kötü bir durum oluşturur. 

İşini Severek Yapma

Hangi konuda olursa olsun bir iş yapıyorsak o işi severek ve isteyerek yapmamız gerekir. Sevmediğimiz iş baştan savma yapmış oluruz böylelikle sitemize zarar veririz sevmek bir yana bir iş yaparken o işin her şeyini bilmek gerekir. Bilmediğimiz bir konuda yanlış bilgiler verirsek insanların bize bakış açısı değişir bizden uzaklaşırlar eğer. Google’da üst sıralarda olmak istiyorsak işimizi en iyi şekilde ve insanlara zarar vermeden yapmalıyız. Böylelikle hem sitemiz hem de insanların bize bakış açısı en güzel şekilde yükselir. Eğer bu maddeleri anlayıp doğru bir şekilde gerçekleştirirseniz sayfanız hem Google’da üst sıralarda olur hem ziyaretçi sayısının artmasından oldukça önemli maddelerdir ve önemli olan ne kadar üst seviyede olmak değil insanlığa ne verdiğinizdir. Google siteyi üst sıralara çıkarma 

için yapmanız gerekenlerin hepsi bu kadar.



Yorum Yap
0 Yorum yapan